26.01.2021 | יג שבט התשפא

כנס בינלאומי: "פמיניזם בדתות האברהמיות"

את הכנס ליוותה תערוכת אומנות מקוונת והוא התקיים בימים א'-ג', 31 בינואר-2 בפברואר

fem-t

מה קורה כשמגדר, דת וחוק מצטלבים? אוניברסיטת בר-אילן ערכה כנס בינלאומי שיעסוק בשאלות כמו האתגרים התיאולוגיים שהפמיניזם מציב ליהדות, לאסלאם ולנצרות, רב-תרבותיות, חוק ודילמות משפטיות הקשורות לדת ולמיעוטים, ועוד.

בכנס ע"ש טגר, שכותרתו "דילמות של מגדר ומשפט מנקודת מבט רב-תרבותית", השתתפו מרצים מישראל ומחו"ל, בני דתות שונות, ביניהם הדוברת הראשית של הכנס, הברונית הייל מריצ'מונד, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון בבריטניה. ההרצאות התקיימו באנגלית במתכונת מקוונת מיום ראשון ה-31 בינואר ועד יום שלישי ה-2 בפברואר. לתוכנית הכנס ולהרשמה>

את הכנס ארגנו מרכז רקמן, בפקולטה למשפטים בשיתוף עם התוכנית ללימודי מגדר באוניברסיטת בר-אילן, והמכון לחקר היחסים בין יהודים נוצרים מוסלמים, מהאוניברסיטה הפתוחה. המשתתפים בכנס משתייכים לדיסציפלינות שונות, אך כולם ייגעו בדרכם בסוגיות של מגדר וחוק בדתות האברהמיות.

ליוותה את הכנס התערוכה הווירטואלית "גוף הטקסט" שבה מציגות יוצרות דרוזיות, יהודיות, נוצריות ומוסלמיות, חילוניות ודתיות עבודות הקשורות למגדר, דת, שייכות ומסורת. אוצרי התערוכה, נורית יעקבס וד״ר דוד שפרבר.

התערוכה מוצגת במסגרת הכנס הבינלאומי ע״ש תגר: 'פמיניזם בדתות האברהמיות' ותמשיך להיות מוצגת גם לאחר סיומו.

כניסה לתערוכה (שתיפתח רשמית ביומו הראשון של הכנס)