השפעת הפרעת אכילה על אחאי החולה
הפרעת אכילה משפיעה על משפחת החולה, אך מצב האחאים לא נבחן עד כה לעומק
מצבם הרגשי של אחאיהם של אנשים עם הפרעות אכילה הוא נושא חשוב שלא נחקר דיו, ואפשר אפילו לקבוע שנזנח, הן במחקר והן בשדה הטיפולי. מאמר סקירה שכתבה איריס מעון מהמחלקה לפסיכולוגיה (בהנחיית ד"ר ירי גביעון ופרופ' דני חורש), מתייחס לנקודת המבט של האחאים: הדינמיקה המשפחתית וההשלכות הפסיכופתולוגיות האפשריות.
מחקרים מראים שלהפרעות אכילה יש השלכות ניכרות על בני משפחותיהם של הלוקים בהן. מחקרה של איריס מעון בוחן את החוויה האישית של האחאים, את מדדי הפסיכופתולוגיה ואת דרכי ההתמודדות שלהם. הסקירה מקיפה 26 מאמרים מבסיסי הנתונים של PubMed ו-PsycNet - מאגרים המכילים פרסומים אקדמיים בתחומי רפואה ופסיכולוגיה. הסקירה מקיפה היבטים שונים: רווחה רגשית, פסיכופתולוגיה, השלכות חברתיות, דינמיקה משפחתית ואסטרטגיות התמודדות. הסקירה מלמדת שלהתמודדות עם הפרעת אכילה יש השפעות מובהקות על האחאים של המתמודדים, למשל ירידה באיכות החיים, בידוד חברתי ועלייה במתח במשפחה. בכמה מחקרים נמצא שיש אצל האחאים עלייה בתסמינים של פסיכופתולוגיה והפרעות אכילה, אולם קיימת שונות רבה באופי התסמינים וחומרתם.
הסקירה מצביעה על צורך במחקרים נוספים, שיבחנו לעומק את הגורמים האישיים והבין-אישיים המעורבים בהשפעת הפרעת האכילה על האחאים. כמו כן מאירה הסקירה את הצורך בהתערבויות אפקטיביות וחדשניות, שיתמקדו בעיקר בקבוצות סיכון להפרעת אכילה.
לקריאת המאמר בכתב העת Frontiers In Psychiatry